Vahva videokonsepti kasvatti STK:n asiantuntija-arvoa

Sähköteknisen kaupan liitto & Netprofile

Netprofile konseptoi STK:n Sähkönumerot-palvelulle vinkkivideoiden sarjan, jolla sekä koulutetaan eri kohderyhmiä palvelun käyttöön että lisätään tietoutta palvelusta. Videot ovat herättäneet jopa odotettua suurempaa huomiota toimialalla ja niitä on katseltu yli puoli miljoonaa kertaa. 

stk logo

Napakka sisältö ja oivaltavat visualisoinnit iskevät kohdeyleisöön 

STK:n Jarmo Raninen on tuotetietoasiantuntija, joka kouluttaa sähköalan yritysten henkilöitä Sähkönumerot.fi:n käyttöön. Jotta tietoisuutta palvelun oivista ominaisuuksista ja niiden hyödyistä saataisiin kasvatettua kohderyhmien keskuudessa, Netprofile konseptoi Jarmon vinkit -videosarjan alkuvuodesta 2023. 

Netprofile on vastannut animaatiovideoiden tuotannosta kokonaisuudessaan: tuotantotiimi on luonut tunnistettavan visuaalisen ilmeen, animoinnin ja napakat käsikirjoitukset, joissa huomioidaan julkaisualustojen luonne ja vaatimukset pituudelle. Animoitu Jarmo synnytettiin tuomaan videoiden sisällölle vahva ja tunnistettava kertoja. 

Vinkkivideot esittelevät seikkaperäisesti, miten kunkin valitun teeman toimenpide onnistuu mahdollisimman helposti ja esittelee sen tuomat kilpailuedut. 

Videoiden näkyvyyttä on tuettu natiiviartikkeleilla ja somemarkkinoinnilla, ja kullekin videolle on löydetty juuri oikeat kohderyhmät oikeista kanavista. 

Vinkit koko toimialan hyväksi 

Tähän mennessä sarjaan on tuotettu viisi videota. Näistä kolme on yhdistettävissä yhdeksi pitkäksi vinkkivideoksi tai niitä voi käyttää erillisinä. Kaksi muuta toimivat itsenäisinä ohjevideoina sekä ympäristötietojen täyttämiseen että tuotteiden lisäämiseksi palveluun. 

Kohderyhmiksi ovat valikoituneet koko toimitusketjun osatekijät, eli valmistajat ja maahantuojat, sähköteknisen kaupan toimijat, suunnittelijat, urakoitsijat, sähköasentajat, rakennuttajat ja kiinteistönomistajat sekä tekniset isännöitsijät.  

Tulokset ja asiakaskokemus 

Videoita on katsottu syyskuuhun 2023 mennessä eri kanavissa jo yli 500 000 kertaa. Videoiden puhuttelevuudesta kertoo myös hyvin korkeat pitoluvut, sillä videot katsotaan suurella prosentilla lopun toimintokehotukseen asti. Tarkan kohdentamisen ansiosta videoita on myös klikattu paljon, mikä on tuonut STK:n sivuille ja somekanaviin toivottua liikennettä. 

Alan tapahtumissa saadun palautteen perusteella videoihin visualisoitu animaatio-Jarmo on myös osoittautunut erinomaiseksi keinoksi lisätä videoiden huomioarvoa. Videot ovat vahvistaneet yritysten sitoutumista STK:n tuotetietokantaan ja siellä olevien tietojensa laatuun, mikä on koko toimialan etujen mukaista. 

Hyvä konsepti mahdollistaa jatko-osien lisäämisen sitä mukaa, kun uutta kerrottavaa tulee. 

Katso kaikki Jarmon vinkkivideot täältä! 

“Jarmon vinkit -videokonsepti on ollut oivallinen tapa pukea monimutkainen viesti selkeän ja yksinkertaisen videon muotoon. Tämä on osoittautunut erityisen tehokkaaksi keinoksi viestiä digitaalisen tuotetiedon palvelumme ominaisuuksista ja eduista sen nykyisille ja potentiaalisille käyttäjille.” 

Sähköteknisen Kaupan Liiton toimitusjohtaja, Sallamaari Muhonen. 

Kiinnostuitko videotuotannoista? Ota yhteyttä!