H72 – kyberkriisin hallinta

H72 luotsaa kyberkriisiin joutunutta organisaatiota liikkeenjohdon tasolla

Kyberhyökkäys tuo mukanaan paljon muutakin kuin ​teknisen ongelman.​ Organisaation koko toiminnan ​tulevaisuus on vaakalaudalla.​ Samalla uhattuna voi olla myös koko Suomen ja ​suomalaisten turvallisuus.

Netprofilen H72 on kyberkriisin liiketoimintalähtöinen hallintakonsepti. Se luotsaa paineiseen tilanteeseen joutunutta organisaatiota liikkeenjohdon tasolla, koordinoiden kyberkriisin teknisiä, juridisia ja maineenhallinnallisia ulottuvuuksia. H72-hankkeen tavoite on turvata yrityksen liiketoiminnan jatkuvuus ja minimoida maineriskien realisoituminen.

Palvelumme nimi tulee GDPR-asetuksesta (EU 2016/679), joka määrittää, että tietovuodon sattuessa rekisterinpitäjän “olisi ilmoitettava henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta valvontaviranomaiselle ilman aiheetonta viivytystä heti, kun se on tullut rekisterinpitäjän tietoon, ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa”.

H72 huomioi sekä kyberkriisin hallinnan fyysisen että emotionaalisen ulottuvuuden. Fyysisiä tekijöitä ovat muun muassa tilannekuvan ja tilannehuoneen arkkitehtuuri. Emotionaaliseen ulottuvuuteen kuuluvat esimerkiksi kriisiryhmän henkisen jaksamisen ja kriisin purkamisen tärkeys.

H72 auttaa, kun tositilanne on päällä. Mutta yhä useampi organisaatio haluaa valmistautua ja ehkäistä kasvavan kyberrikollisuuden osumista omalle kohdalle.

  • H72-auditointi kartoittaa organisaation valmiuden kyberkriisin hallintaan.
  • H72-kyberkriisin hallintamalli on organisaation varmistuslista teknisten, oikeudellisten ja mainevahinkojen ehkäisemiseen.
  • H72-simulaatio testaa käytännön harjoituksen kautta, miten hyvin järjestäytyminen tietoturvaloukkauksen tapahtuessa sujuu – ja miten kriisiryhmän kanssakäyminen sidosryhmien kanssa tapahtuu.

H72_logo_vaalea_tausta_450x340px

 

H72 on osa Netprofilen Crisis Lab -metodiikkaa. Ainutlaatuinen hallintakonsepti on kehitetty yhteistyönä suomalaisten kyberturvaviranomaisten, tietoturva-asiantuntijoiden, valkohattuhakkereiden, palvelumuotoilijoiden, juristien, liikkeenjohdon konsulttien ja maineenhallinnan asiantuntijoiden kanssa.

Asiantuntijat palveluksessasi

Netprofilen kyberkriisien hallintaan erikoistuneet konsultit on koulittu kansainvälisen kriisiviestinnän käänteissä. Mietityttääkö miten oma organisaatiosi on valmistautunut kyberuhkiin? Onko merkkejä ongelmista jo näkyvissä? Ota yhteyttä, jutellaan lisää!

Christina_nelio CHRISTINA FORSGÅRD Viestintäkonsultti, partneri
christina@netprofile.fi
+358 40 571 9192
Jirimiko Oranen nettisivut JIRIMIKO ORANEN Strategiajohtaja
jirimiko@netprofile.fi
+358 40 756 6655
Sanelma_010 (1)-1 SANELMA HELKEARO Viestintäkonsultti
sanelma@netprofile.fi
+358 40 721 5029

Kiinnostuitko H72-mallista?

Netprofilen kehittämä H72 on liiketoimintalähtöinen kyberkriisien hallintakonsepti. Kerromme mielellämme lisää hyödyistä ja mielenrauhasta, joita auditointi-, simulaatio- valmistautumispalvelumme tuovat. Täytä yhteystietosi tähän, niin otamme yhteyttä!